DIVERSITATE SI REALISM
Va invit sa intrati in randul membrilor postatori ai acestui site.
Va prezint informatii diverse pe teme care consider ca sunt pertinente si au un real suport informativ.
Faceti - va remarcati prin: propuneri, solutii, critici, expuneri!
,, Un om informat este un om puternic! " 
PortalPortal  JuridicJuridic  MedicinaMedicina  InvatamantInvatamant  GastronomieGastronomie  IstorieIstorie  StiintaStiinta  ModaModa  FilmeFilme  MuzicaMuzica  DigiDigi  ForumForum  Imagini superbeImagini superbe  GalerieGalerie  AcasaAcasa  CautareCautare  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Distribuiți | 
 

 Industria vietii

In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin
Admin


feminin Varsator Maimuta
Numarul mesajelor : 1523
Data nasterii : 16/02/1969
Varsta : 49
Comentarii : Jurist, jurnalist, scriitor. Manager/Ceo


Data de inscriere : 04/03/2008

Foaie de personaj
Pasiuni: Poezie, grafica, pictura, goblen
Aspiratii:
Regrete:

MesajSubiect: Industria vietii   Joi Iul 10, 2014 1:48 am

Terapii cu celule stem
Tesuturi și organe bioartificiale, modificări genetice, ofertele par să se plieze perfect pe dorințele fiecărei persoane: eradicarea suferințelor, prelungirea tinereții, desființarea bătrâneților, subordonarea morții, prelungirea indefinită a speranței de viață, nemurirea.Prin asigurarea mediului necesar vieții celulelor neuronale, a devenit posibilă cultivarea și interconectarea neuronilor umani, dar și dezvoltarea rețelelor neuronale vii în afara creierului, în medii artificiale, oferind posibilitatea realizării unor biocipuri cu structură prestabilită. Creșterea celulelor vii e asigurată deodată cu fixarea lor într-un suport artificial și realizarea unor componente mixte. Câtă vreme parametrii mediului de cultură a neuronilor sunt prezervați, rețelele de neuroni fixați în dispozitivele artificiale rămân structuri "vii".Câtă vreme organismul uman este în stadiul embrionar, el nu posedă organe, ci doar celule precursoare (stem), care se multiplică rapid. Ulterior, aceste celule se diferențiază, transformându-se în cele peste 200 de tipuri de celule care alcătuiesc țesuturile și organele din corpul uman. După această etapă, celulele diferențiate continuă să se multiplice, iar celulele stem rămân, într-o cantitate redusă, la nivelul mai multor organe și țesuturi din corp, într-o stare de "somnolență". Prelevarea celulelor stem și utilizarea lor în anumite zone în care țesuturile sau organele au suferit leziuni reprezintă un procedeu regenerativ promițător, cu un potențial extraordinar. Între multele aspecte care preocupă lumea medicală în această chestiune este și clarificarea mecanismelor care întrerup "somnul" celulelor stem și factorii care declanșează multiplicarea și respectiv diferențierea lor.Organe bioartificiale si clonarea
O echipă de geneticieni britanici a reușit să stimuleze o cultură de celule stem recoltate din corpul unui pacient, determinându-le să producă o valvă cardiacă! Încurajată de acest succes, echipa a anunțat la scurt timp un proiect mai îndrăzneț, de obținere, în laborator, a unei inimi! Alte cercetări au avut în atenție capacitatea celulelor stem de a se diferenția, urmărind posibilitățile de "cultivare" a dinților, pentru a reda, chiar și pacienților în vârstă, întreaga dantură.Alte procedee propun prelevarea celulelor stem din organisme clonate. Clonarea presupune extragerea nucleului dintr-o celulă somatică aparținând persoanei bolvane și plasarea într-o celulă-ou, care va crește și va da naștere unui embrion uman, aproape identic din punct de vedere genetic cu donatorul nucleului. De aici încolo există cel puțin două procedee de lucru. Unul vizează reproducerea prin clonare. După primele cinci zile de viață a celulei-ou, perioadă în care s-au produs șase-șapte divizări ce dau naștere la 64 sau 128 de celule, celula-ou (numită acum și blastocit) este implantată în uterul unei mame purtătoare care va da naștere unui "urmaș identic". Cealaltă posibilitate este dată de potențialul terapeutic al blastocitului, întrucât el oferă celule stem, nediferențiate, care pot permite obținerea de țesuturi sau chiar organe întregi, "material" biologic adecvat, ce ar putea fi transplantat în organismul donatorului fără riscuri de incompatibilitate.

Copia de ADN
Cu alte cuvinte, ADN-ul celulei noi ar trebui să fie o copie identică cu cel al celulei inițiale.Cercetările au arătat că, în mod natural, procesul de copiere prezintă pierderi inevitabile. Mai exact, în timpul fiecărei replicări a ADN-ului, o anumită regiune de la capătul fiecărui cromozom (numită talomer) se scurtează câte puțin.S-a constatat că talomerii sunt produși de o enzimă numită talomerază, capabilă să refacă secvențele pierdute. Totuși, în corpul uman, acțiunea talomerazei de refacere a talomerilor este valabilă doar în cazul celulelor stem și a leucocitelor. În 1997 a fost descoperită gena care reactivează talomeraza (numită reverstranscriptaza talomerazei umane). În prezent, sunt în desfășurare numeroase cercetări privind posibilitățile de stimulare a acțiunii acestei gene.

Sunt femei sterile care ar face orice pentru a creea si persoane varsnice care si-ar da toata averea pentru un an mai mult de viata. Se poate prelungii viata dar nu se vrea. Am putea trai mai mult decat organismul poate duce invadat fiind de factorii externi ce-l afecteaza. Un singur lucru este sigur nu exista viata dupa moartea corporala decat ipotetic, imaginativ si la nivel de concept spiritual pentru cine crede in basme si nemurirea sufletului si nu a corpului Wink)
Sus In jos
http://mirey.forumgratuit.ro
 
Industria vietii
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIVERSITATE SI REALISM :: Social si economic-
Mergi direct la: