DIVERSITATE SI REALISM
Va invit sa intrati in randul membrilor postatori ai acestui site.
Va prezint informatii diverse pe teme care consider ca sunt pertinente si au un real suport informativ.
Faceti - va remarcati prin: propuneri, solutii, critici, expuneri!
,, Un om informat este un om puternic! " 
PortalPortal  JuridicJuridic  MedicinaMedicina  InvatamantInvatamant  GastronomieGastronomie  IstorieIstorie  StiintaStiinta  ModaModa  FilmeFilme  MuzicaMuzica  DigiDigi  ForumForum  Imagini superbeImagini superbe  GalerieGalerie  AcasaAcasa  CautareCautare  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Distribuiți | 
 

 Modificari cod fiscal

In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin
Admin


feminin Varsator Maimuta
Numarul mesajelor : 1523
Data nasterii : 16/02/1969
Varsta : 49
Comentarii : Jurist, jurnalist, scriitor. Manager/Ceo


Data de inscriere : 04/03/2008

Foaie de personaj
Pasiuni: Poezie, grafica, pictura, goblen
Aspiratii:
Regrete:

MesajSubiect: Modificari cod fiscal   Joi Mar 31, 2011 5:36 am

Noile modificari ale Codului Fiscal 2010, in vigoare de la 1 iulie prin legea nr. 76/2010 -,, Noi modificări ale Codului fiscal în domeniul impozitelor directe, precum și al TVA-ului"
Noul act normativ a fost aprobat cu modificări de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu 145 voturi pentru, 105 voturi împotrivă, 2 abțineri.
,,În ceea ce privește impozitul minim, noul act normativ prevede că nu sunt obligați la plata impozitului minim, contribuabilii care se află în următoarele situații:
a) se află în procedura insolvenței, de la data deschiderii acestei proceduri, potrivit legii;
b) se află în dizolvare, de la data înregistrării acestei mențiuni în registrul comerțului sau la instanțele judecătorești, potrivit legii.
Pentru contribuabilii care se dizolvă de plin drept ca urmare a expirării duratei de existență prevăzută în actul constitutiv, sau, după caz, în actul modificator, scutirea de la plata impozitului minim operează de la data dizolvării prevăzute în aceste acte. Însă, contribuabilii care se află în dizolvare fără lichidare, nu vor intra sub incidența acestor prevederi.
Noul act normativ stabilește neimpozitarea veniturilor din salarii și pensii realizate de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat.
Pentru persoana impozabilă care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală și care efectuează o achiziție intracomunitară de bunuri taxabilă în România, perioada fiscală devine luna calendaristică, începând cu:
a) prima lună a unui trimestru calendaristic, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziției intracomunitare de bunuri intervine în această prima lună a respectivului trimestru;
b) a treia lună a trimestrului calendaristic, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziției intracomunitare de bunuri intervine în a doua lună a respectivului trimestru. Primele două luni ale trimestrului respectiv vor constitui o perioadă fiscală distinctă.
c) prima lună a trimestrului calendaristic următor, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziției intracomunitare de bunuri intervine în a treia lună a unui trimestru calendaristic.
Începând cu data intrării în vigoare a noii legi, se abrogă Legea nr. 22/2010 pentru completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial nr. 144 din 4 martie 2010".
Sus In jos
http://mirey.forumgratuit.ro
 
Modificari cod fiscal
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIVERSITATE SI REALISM :: Social si economic :: Alte informatii-
Mergi direct la: