DIVERSITATE SI REALISM
Va invit sa intrati in randul membrilor postatori ai acestui site.
Va prezint informatii diverse pe teme care consider ca sunt pertinente si au un real suport informativ.
Faceti - va remarcati prin: propuneri, solutii, critici, expuneri!
,, Un om informat este un om puternic! " 
PortalPortal  JuridicJuridic  MedicinaMedicina  InvatamantInvatamant  GastronomieGastronomie  IstorieIstorie  StiintaStiinta  ModaModa  FilmeFilme  MuzicaMuzica  DigiDigi  ForumForum  Imagini superbeImagini superbe  GalerieGalerie  AcasaAcasa  CautareCautare  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Distribuiți | 
 

 Reglementarea reprezentarii procesuale

In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin
Admin


feminin Varsator Maimuta
Numarul mesajelor : 1523
Data nasterii : 16/02/1969
Varsta : 49
Comentarii : Jurist, jurnalist, scriitor. Manager/Ceo


Data de inscriere : 04/03/2008

Foaie de personaj
Pasiuni: Poezie, grafica, pictura, goblen
Aspiratii:
Regrete:

MesajSubiect: Reglementarea reprezentarii procesuale   Sam Feb 21, 2015 10:57 am

Principalele modificari in ceea ce priveste reglementarea reprezentarii procesuale sunt:

1. In etapele procesuale, „mandatarul nu poate pune concluzii asupra exceptiilor procesuale si asupra fondului decat prin avocat, atat in etapa cercetarii procesului, cat si in etapa dezbaterilor”.
2. Reducerea sferei mandatarilor persoanelor fizice care, indeplinind conditia de a fi licentiate in drept si in calitate de rude ale partii, pot primi mandat ad litem in vederea reprezentarii: spre deosebire de vechea reglementare este permisa aceasta modalitate de reprezentare numai rudelor de pana la gradul II inclusiv (art. 83 alin. 2 NCPC).
3. In ce priveste faza procesuala a recursului, art. 83 alin. 3 NCPC reglementeaza obligatia pentru persoanele fizice de a fi reprezentate – sub sanctiunea nulitatii – numai prin avocat “atat la redactarea recursului cat si la sustinerea lui”. Asadar, partile nu pot sa se reprezinte nici singure, nici prin mandatar – cu exceptia ipotezelor in care partea este licentiata in drept sau mandatarul partii este licentiat in drept si este ruda pana la gradul al II-lea cu reprezentatul. Prin asimilare, regulile sus-mentionate isi gasesc aplicabilitate si in caile extraordinare de atac: contestatia in anulare si revizuirea.
4. Noi reglementari in ceea ce priveste partea-persoana juridica: art. 84 NCPC statueaza in mod neechivoc obligatia reprezentarii conventionale a persoanelor juridice (in sfera notiunii fiind incluse, pe langa societati, si asociatiile si alte entitati fara personalitate juridica) “numai prin consilier juridic sau avocat, in conditiile legii”. Pentru etapa recursului, conditia asistentei si reprezentarii sus-indicate este prevazuta sub sanctiunea nulitatii.
5. Modificarea conditiilor de publicitate in ce priveste mandatul ad litem: art. 85 NCPC reclama forma autentica a inscrisului ce dovedeste mandatul. Spre deosebire de aceasta reglementare, art. 68 alin. 1 CPC 1865 utiliza termenul de “inscris sub semnatura legalizata”, ceea ce conducea la interpretari si chiar la acceptarea de catre instantele de judecata a unor incrisuri certificate potrivit Legii nr. 51/1995 (acestea neavand, in opinia autorului, valoarea unui inscris sub semnatura autentica).
6. In ipoteza mandatului „presupus dat” avocatului ce a exercitat calea de atac in numele clientului sau, art. 87 alin. 2 NCPC reglementeaza in mod expres cerinta ca „sustinerea caii de atac se poate face numai in temeiul unei noi imputerniciri”.

http://www.juridice.ro/253095/reprezentarea-partilor-in-procesul-civil-in-reglementarea-ncpc.html
Sus In jos
http://mirey.forumgratuit.ro
 
Reglementarea reprezentarii procesuale
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIVERSITATE SI REALISM :: Social si economic-
Mergi direct la: